Canvas van linnen en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_GR106
    Levertijd:in voorraad
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Canvas van biologische katoen en linnen in naturelkleur

Stevige canvas van biologische katoen en linnen in Panamabinding

Deze door Ecotex ontwikkelde stof is in Duitsland geweven in een zogenoemde Panamabinding, met een ketting van 100% biologische katoen en een inslag van 100% linnen. Het linnen is conventioneel. Met een gewicht van 340 gr/m2 is deze stof geschikt voor het maken van bijvoorbeeld jasjes maar ook voor toepassingen in het interieur zoals het bekleden van meubels, gordijnen en voor het maken van accessoires, zoals tassen. De stof heeft de natuurlijke kleur, en is dus ongeverfd en ongebleekt.

  • sterke canvas
  • voor meerdere toepassingen
  • 67% biologische katoen

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wilt u de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_GR106
Samenstelling: 67/33% biologische katoen/linnen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Krimp: ca 8-10%
Gewicht: 340 gr/m2
Wasvoorschrift:

Herkomst van de materialen
Het linnen in dit doek is geteeld in Belgiƫ en Frankrijk. de biologische katoen in Turkije (het is zogenaamde Egeische katoen). Het doek is naar volgens onze specificaties geweven in Duitsland.

Ecologie
Linnen wordt beschouwd als een duurzame vezel, ook als hij niet biologisch wordt verbouwd. De vlasplant heeft geen extra irrigatie nodig tijdens zijn ontwikkeling, en wordt minimaal behandeld met onkruidverdelgers of insecticiden. Linnen is een natuurproduct dat volledig afbreekbaar en hernieuwbaar is.
De katoen is van Egeische herkomst en is biologisch geteeld. De Egeische biologische katoen is een van de beste kwaliteiten. Hij is gesponnen in een GOTS-gecertificeerd bedrijf.

Materiaal: 67/33% biologische katoen/linnen
Gewicht: 340 gr/m2
Kleur: naturel