Canvas van linnen en biologische katoen

Ecological Textiles
ET_GR106
    Levertijd:in voorraad
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Canvas van biologische katoen en linnen in naturelkleur

Stevige canvas van biologische katoen en linnen voor het maken van kussens, tassen, gordijnen, meubelbekleding enz.

Deze stevige stof is geweven in een zogenoemde Panamabinding, met een ketting van 100% biologische katoen en een inslag van 100% linnen. De linnen is conventioneel. Met een gewicht van 340 gr/m2 is deze stof geschikt voor het bekleden van meubels maar ook voor gordijnen en voor het maken van accessoires, zoals tassen. De stof heeft de natuurlijke kleur, en is dus ongeverfd en ongebleekt.

  • sterke canvas
  • voor meerdere toepassingen
  • 67% biologische katoen
Minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel om een staal.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_GR106
Samenstelling: 67/33% biologische katoen/linnen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Krimp: ca 8-10%
Gewicht: 340 gr/m2
Wasvoorschrift:

Herkomst van de materialen
Het linnen in dit doek is geteeld in Belgiƫ en Frankrijk. de biologische katoen in Turkije (het is zogenaamde Egeische katoen). Het doek is naar volgens onze specificaties geweven in Duitsland.

Ecologie
Linnen wordt beschouwd als een duurzame vezel, ook als hij niet biologisch wordt verbouwd. De vlasplant heeft geen extra irrigatie nodig tijdens zijn ontwikkeling, en wordt minimaal behandeld met onkruidverdelgers of insecticiden. Linnen is een natuurproduct dat volledig afbreekbaar en hernieuwbaar is.
De katoen is van Egeische herkomst en is biologisch geteeld. De Egeische biologische katoen is een van de beste kwaliteiten. Hij is gesponnen in een GOTS-gecertificeerd bedrijf.

Materiaal: 67/33% biologische katoen/linnen
Gewicht: 340 gr/m2
Kleur: naturel