Zesdraads garen van hennep in roze tinten

Ecological Textiles
ET_H132 sunrise
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Zesdraads garen van hennep in roze tinten

Getwijnd garen van pure hennep, voor meerdere toepassingen. Stevig zesdraads, in meerdere tinten roze geverfd garen van honderd procent hennep, dat is te gebruiken in meerdere soorten werkstukken. Het is verwerkbaar tot een koordje, om kralen te rijgen, maar ook om mee te breien, te haken of te weven. Als je een haakwerk of breisel in gedachten hebt, zul je er rekening mee moeten houden dat hennep een stugge vezel is, weinig elastisch, maar wel sterk. Op een klosje zit ca. 60 meter.
Herkomst materiaal
De hennep is geteeld en verwerkt binnen de EU. De garens zijn in meerdere roze tinten geverfd met reactieve kleurstoffen conform de EU REACH-regelgeving.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.