Zware canvas van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_C05 offwhite PFP GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Extra zware canvas van witte biologische katoen

Zware canvas voor interieurtoepassingen, tassen, jasjes. Hij wordt soms ook als schilderdoek gebruikt.
Een stevige en karaktervolle canvas, geweven van dikkere garens uit honderd procent Egeische biologische katoen. De stof is geweven in een platbinding maar het uiterlijk wordt gedomineerd door de ketting, de inslag is nauwelijks zichtbaar. Het doek is op een milieuvriendelijke wijze en conform de GOTS-eisen gebleekt met zuurstof.
Ondanks zijn gewicht van 430 gram/m2 is dit nog een vrij soepele stof.

Canvas
Canvas-stoffen zijn zeer dicht geweven, waardoor het doek zwaarder en dikker is. Canvas heeft specifieke eigenschappen, zoals een hoge weerstand tegen zonlicht, sterkte (natte canvas is zelfs nog 20% sterker dan droge) en het blijft lang in vorm. Het is een veelzijdige en niet al te dure stof.

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel om een staal.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
158 cm
430 gr/m2
geweven
canvas
ca. 3%
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 430 gr/m2
Kleur: wit