Lichte single jersey van zwarte biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS001_1 black GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichte single jersey van zwarte biologische katoen

Fijne single jersey voor het maken van lichte shirts
Superfijne single jersey waarin een fijne garenstructuur mooi zichtbaar is. De structuur van het doek toont een fijne horizontale streep. Het doek is zwart geverfd met milieuvriendelijke GOTS-gecertificeerde reactieve kleurstoffen. Huidvriendelijk materiaal, perfect voor het maken van lichte shirts.

  • lichte kwaliteit
  • milieuvriendelijk geverfd
  • fijne garenstructuur

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
160 cm
110 gr/m2
gebreid
single jersey
max. ca. 7% in breedte, max 5% in lengte

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dit geldt ook voor de gebruikte verfstoffen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 110 gr/m2
Kleur: zwart