Halfzware turquoise single jersey van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS002_0 turquoise GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Halfzware single jersey van biologische katoen

Halfzware single jersey voor het maken van shirts
Halfzware en bijzonder zachte single jersey in een helderblauwe kleur. Perfect voor het maken van vrijetijdskleding en casual outfits maar ook voor tal van andere toepassingen waarin elastaan niet gewenst is of achterwege kan blijven. Bijvoorbeeld in dubbellagige producten. Het doek is geverfd met milieu- en huidvriendelijke GOTS-gecertificeerde reactieve kleurstoffen.

  • breed toepasbaar
  • milieuvriendelijk geverfd
  • 100% GOTS gecertificeerde Egeische katoen

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dit geldt ook voor verfstoffen die zijn gebruikt in deze turquoise single jersey, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoensoort staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen blauw is geverfd.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Let op: minimale bestelling is 1 meter. Boven dit minimum kan de gewenste lengte in decimeters worden aangegeven. Geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

SAMENSTELLING:
BREEDTE:
GEWICHT:
GEBRUIKTE TECHNIEK:
STOFSOORT:
KRIMP:
WASVOORSCHRIFT:

100% biologische katoen
180 cm
160 gr/m2
gebreid
single jersey
max. ca. 7% in breedte, max 6% in lengte
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 160 gr/m2
Kleur: blauw