Naturelkleurige canvas van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW013_0 natural GOTS
Nieuw
    Levertijd:2-3 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

GOTS-gecertificeerde canvas in naturelkleur

Canvas van 100% biologische katoen voor jasjes, tassen, kussens etc.
Canvas-stoffen zijn wat dikker en zwaarder door het gebruik van iets dikkere garens, die dicht op elkaar geweven zijn. Andere kenmerken zijn de sterkte (als de stof nat is, neemt de sterkte zelfs toe) en hoge weerstand tegen zonlicht. Canvas blijf ook lang in vorm. Vanwege de vele toepassingen en redelijke kosten worden deze materialen vaak gebruikt voor kleding maar ook voor accessoires als tassen.

Minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel om een staal.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW013_0 naturel GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: canvas
Krimp: ca 3%
Gewicht: 300 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 300 gr/m2
Kleur: naturel