Naturelkleurige single jersey van Europese hennep

Ecological Textiles
ET_H079_natural
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige single jersey van Europese hennep

Soepel vallende single jersey van 100% hennep voor het maken van tops en lichte sweaters.
Single jersey in de naturelkleur van Europese hennep met een lichte natuurlijke glans. Met een gewicht van 330 gr/m2 heeft deze stof genoeg body om er shirts en lichte sweaters van te maken. Perfect voor kleding die je kan dragen op zomeravonden, in het voorjaar of in de herfst. Een van de eigenschappen van hennep is dat het (net als linnen) vrij snel kreukt, maar in deze gebreide stof is dat veel minder het geval.

  • gebreide hennep
  • Europese herkomst
  • voor shirts of lichte sweaters

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Producteigenschappen

Artikelnummer: ET_H079 natural
Samenstelling: 100% Europese hennep
Breedte: 100 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: single jersey
Krimp: ca 7% in beide richtingen
Gewicht: 330 gr/m2
Wasvoorschrift:
Kleuren van dit artikel

Ivory
Natural
Ripe Peach
Teal
Lavender
Blue
Charcoal
Black

Eigenschappen van hennep
Hennep is een bastvezel, en een van de sterkste natuurlijke vezels die er zijn. Het voelt prettig aan, kan direct op de huid worden gedragen, heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is 100% biologisch afbreekbaar. Omdat het een vezel is die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft, voelt hennep altijd koel aan. Hennep heeft een hoog vocht-absorberend vermogen en staat het vocht ook gemakkelijk af aan de buitenlucht.

Herkomst van het materiaal
Deze stof is gemaakt van in Europa geteelde hennep en is hier ook gesponnen en gebreid.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die amper natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat in Europa wordt geteeld (zogenaamde Mediterrane hennep) kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van mediterrane hennep is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Gewicht: 330 gr/m2
Kleur: natural