Onderhemd van biologische wol en zijde

Engel
EN_704000 naturel
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurig onderhemd van biologische wol en zijde

Onderhemd voor heren, gemaakt van biologische wol en (conventionele) zijde
Het hemd heeft een ruime hals en is lang genoeg om te voorkomen dat het omhoogkruipt. De wol is machinewasbaar gemaakt met een milieuvriendelijke methode conform de GOTS-standaard. Spinnen, machinewasbaar maken van de wolvezels, breien en confectie gebeurt in Duitsland. Het artikel is ongeverfd en ongebleekt.

  • GOTS gecertificeerd
  • Hoogwaardige materialenmix
  • Machinewasbare biologische wol
Materialen
Wol is een ideale vezel om onderkleding van te maken, omdat het tot een derde van zijn eigen gewicht aan vocht kan opnemen zonder vochtig aan te voelen. Daarnaast is wol ademend, warmte-regulerend, vuilafstotend en regenereert het zichzelf door te luchten. De toegevoegde zijde zorgt voor een grotere gladheid en zachtheid. In de ideale situatie zou je dit hemd na een dag dragen een of twee dagen moeten luchten, het hoeft dan slechts zelden gewassen te worden.

Herkomst
De gebruikte wol is merinowol van biologische schapenhouderij in PatagoniĆ« (ArgentiniĆ« en Chili). In de biologische veeteelt is extra zorg voor dierenwelzijn maar ook een duurzaam gebruik van de grond. Zo moet het aantal dieren in overeenstemming zijn met de grootte van de weilanden om overbegrazing of overbemesting te vermijden. Mulesing is verboden. De zijde is 'conventioneel'.

Ecologie
In de verdere verwerking van de wol is de GOTS-standaard gevolgd. Dat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Waar wol normaliter wasbaar wordt gemaakt middels een sterk vervuilende methode, is hier een relatief nieuwe manier toegepast die binnen de regels van GOTS valt. Meer over GOTS lees je hier.


WASBARE WOL

Wolvezels zijn net als mensenharen niet glad maar hebben een ruw oppervlak van microscopisch kleine schubjes. Door wol in zeepwater te wassen (een proces van beweging, schuren en wringen) gaan deze kleine schubjes als het ware in elkaar haken, met als gevolg dat het artikel kan krimpen en vervilten. Daarom kunnen de meeste artikelen van wol alleen op de hand en zeer voorzichtig worden gewassen.
Om wollen kleding toch machinewasbaar te maken, zijn er technieken ontwikkeld om de wolvezels gladder te maken zodat de vezeltjes niet in elkaar gaan haken. De meest gebruikte methode is een behandeling met chloor waarna er een coating om de vezels wordt aangebracht, feitelijk een soort plastic. Dat is niet alleen een vervuilend proces, de vraag is ook in hoeverre dan nog sprake is van een natuurproduct. In ieder geval is deze techniek is niet toegestaan voor biologisch gecertificeerde producten.
Daarvoor in de plaats zijn er nu echter ook een milieuvriendelijke methode ontwikkeld waarmee wol wasbaar kan worden gemaakt en die ook past binnen de GOTS-standaard. Deze methode ('Superwash') is op de wol in dit artikel toegepast, waardoor dit in de machine kan worden gewassen (wolwasprogramma 30 graden).


Materiaal: 70/30% biologische wol/zijde
Kleur: naturel
Fabrikant: Engel Natur