Zwarte popeline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW006_2_black GOTS
    Levertijd:Tijdelijk niet in voorraad
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte popeline van biologische katoen

Tijdelijk uitverkocht

Fijne, zwarte popeline van biologische katoen voor het maken van blouses, jurken, beddengoed enz.

Dichtgeweven zwarte popeline van hoogwaardige Egeische katoen, geverfd met milieuvriendelijke kleurstoffen, conform de GOTS-eisen. Met een gewicht van 135 gr/m2 is dit artikel perfect geschikt voor het maken van blouses en jurken, en tevens voor lakens, kussenslopen e.d. De stof is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. 3%. Het artikel is GOTS-gecertificeerd.

  • gesanforiseerd
  • 100% biologische katoen
  • milieuvriendelijk geverfd


Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW006_2 navy GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca 3%
Gewicht: 135 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
De kleuren van dit artikel

Navy

Geel

Donkergroen

Wit

Zwart

Beige


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om het doek zwart te verven.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: zwart
Gewicht: 135 gr/m2