Zwart breigaren van hennep en biologische katoen

Natissea
NA_Merlin_zwart
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwart breigaren van hennep en biokatoen

Zwart brei- of haakgaren van hennep en biologische katoen

Breien met hennep is nog een vrij nieuw concept. Dit zachte en luchtig getwijnde zwarte breigaren van hennep (55%) en biologische katoen (45%) maakt het mogelijk. De hennep geeft een wat ongelijkmatige structuur en een bijzonder effect aan het garen, de biologische katoen zorgt voor de nodige elasticiteit. Dit bulky garen is geschikt voor meerdere toepassingen waarvan je wilt dat ze zacht en duurzaam zijn, van babydekentjes tot mutsjes en sweaters. Op een streng van 100 gram zit ca. 58 meter garen. Breien met naalden 8 of 9.

  • gemaakt van duurzame plantaardige vezels
  • luchtig getwijnd
  • milieuvriendelijk geverfd met reactieve kleurstoffen

Herkomst materialen

De hennep en de biologische katoen in dit garen is geteeld in China en daar getwijnd in een bedrijf dat is gespecialiseerd in de verwerking van hennep en geassocieerd is met de Fair Wear Foundation. Het hier gesponnen garen is vervolgens in Frankrijk zwart geverfd met milieuvriendelijke reactieve kleurstoffen en opnieuw getwijnd tot deze 'super bulky' kwaliteit.

Verzorging

Het garen kan worden gebreid met naalden 8 of 9. Wassen op 40 graden, bij voorkeur liggend drogen. Het is altijd verstandig om eerst een klein proefstuk te breien.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: zwart
Fabrikant: Natissea