Flanel van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW016_4 offwhite GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Flanel van biologische katoen in gebroken wit

Flanel van honderd procent Egeische biologische katoen

GOTS-gecertificeerde flanel van 100% biologische katoen. Geweven in een platbinding en aan beide zijden enigszins opgeruwd (geborsteld) waardoor de stof zacht en warm aanvoelt. Deze flanel is op milieuvriendelijke wijze en conform de GOTS-certificering (met zuurstof) zacht gebleekt tot gebroken wit (offwhite).
Het doek is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. drie procent.
Deze flanel heeft een hoog vochtopnemend vermogen en wordt meestal gebruikt om shirts, babykleding, ondergoed of nachtkleding van te maken. Het doek heeft dezelfde specificaties als artikel ET_TKW016_2 maar telt iets meer kettingdraden. Dit heeft ertoe geleid dat deze stof iets zachter aanvoelt.

  • Aan twee zijden geruwd
  • Natuurlijkvriendelijke zachte bleking met zuurstof
  • Hoog vochtopnemend vermogen


Minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW016_4 offwhite GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: geweven en tweezijdig geruwd
Stofsoort: flanel
Krimp: ca 3% in de breedte en 3% in de lengte
Gewicht: 220 gr/m2
Wasvoorschrift:

Egeische biologische katoen

Als de katoen niet is gemengd met een ander materiaal (bijvoorbeeld hennep) werkt Ecotex vooral met biologische katoen uit Turkije, en dan met name uit het gebied rond de Egeische zee. Waarom juist deze katoen?

1) De hoge kwaliteit. De Egeische katoen staat bekend om zijn lange vezellengte, zachtheid, goede verwerkingsmogelijkheden en mooie kleur.

2) Turkse biologische katoen is gegarandeerd vrij van genetische manipulatie omdat dit in Turkije wettelijk verboden is. Als gevolg daarvan heeft de Turkse biologische katoen nooit te maken gehad met schandalen waarbij GMO werd aangetroffen in biologisch gecertificeerde stoffen (dit in tegenstelling tot India).

3) Turkije is wereldwijd de tweede producent van biologische katoen en heeft een grote verwerkende industrie. Dat betekent dat de katoen in Turkije zelf kan worden verwerkt. Voor ons telt ook mee dat Turkije dichterbij is dan India. Beide factoren leiden tot lagere transportkosten en een lagere CO2 uitstoot.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: Gebroken wit