Zwarte 1x1 rib van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS008_5 black GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Stretchy zwarte 1x1 rib van biologische katoen

Halfzware 1x1 rib voor het maken van boorden of nauwsluitende kleding

Deze hoogwaardige, middelzware 1x1 rib is perfect om de zomen van je kledingstuk af te werken. Geproduceerd in Turkije van biologische katoen. De toegevoegde 4% elastaan geeft niet alleen wat meer stretch aan de stof maar ook een grotere vormvastheid. Deze stof is ook geschikt als basis voor nauwsluitende jurken en kleding.

  • vormvast
  • zacht voor de huid
  • met een bijpassende sweat

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS008_5 black GOTS
Samenstelling: 96/4% biologische katoen/elastaan
Breedte: 155 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: rib
Krimp: ca 6-7%
Gewicht: 235 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Kleuren van dit artikel

Lavender

Green

FederalBlue

LightBlue

Blue

Navy

PhantomGrey

Black

Natural

Offwhite

Mauve


Rib
Ribjerseys worden gemaakt op twee naaldbedden en zijn in de breedte zeer rekbaar. Beide kanten van de stof zien er hetzelfde uit. Wij bieden 1x1 en 2x2 ribs aan. Deze vertonen beide een zeker reliƫf, maar dit is het duidelijkst in de 2x2. Ribjerseys worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondergoed en vesten maar ook voor nauwsluitende kleding en voor het maken van boorden.

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze zwarte rib, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen te verven. Het aandeel elastaan mag niet hoger zijn dan 5%. Dit alles maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze ribjersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke is geverfd. De gebruikte hoeveelheid elastaan is zo gering dat dit binnen de door GOTS gestelde eisen past.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:Rib

Zwarte rib voor het maken van boorden, nauwsluitende kleding e.d.

Materiaal: 96/4% biologische katoen/elastaan
Gewicht: 235 gr/m2
Kleur: zwart