Grijsmelange 1x1 rib van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS008_3 greymelange GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Grijsmelange 1x1 rib van biokatoen zonder elastaan

Halfzware 1x1 rib voor het maken van boorden of ruimer zittende kleding

Deze vast gebreide halfzware 1x1 rib past perfect past perfect bij onze grijsmelange single jersey. Met zijn gewicht van 240 gr/m2 geeft het een mooie zoom. Deze ribjersey is in Turkije geproduceerd van 100 procent biologische katoen, zonder elastaan. De melange-kleur wordt verkregen door de ruwe katoen in iets afwijkende tinten grijs te verven voordat deze wordt gesponnen. Dit proces verbetert tevens de licht- en wasechtheid van het doek.
De stof kan ook goed worden ingezet als basis voor shirts, jurken en andere kleding. Het geeft deze artikelen dan wat meer gewicht en daarmee ook een wat langer leven dan artikelen die zijn gemaakt van een single jersey. Er kunnen ook lichtgewicht dekentjes of tweelagige artikelen van worden gemaakt.

  • geen elastaan
  • goede licht- en wasechtheden
  • vast gebreid

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS008_3 greymelange GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: rib
Krimp: ca 7-8%
Gewicht: 240 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag daarom een staal aan.

Rib
Ribjerseys worden gemaakt op twee naaldbedden en zijn in de breedte zeer rekbaar. Beide kanten van de stof zien er hetzelfde uit. Wij bieden 1x1 en 2x2 ribs aan. Deze vertonen beide een zeker reliƫf, maar dit is het duidelijkst in de 2x2. Ribjerseys worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondergoed en vesten maar ook voor nauwsluitende kleding en voor het maken van boorden.

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze grijsmelange rib, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Dat geldt ook voor de verfstoffen die zijn gebruikt om deze katoen te verven. Het aandeel elastaan mag niet hoger zijn dan 5%. Dit alles maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze ribjersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke is geverfd.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:Rib

Grijsmelange rib voor het maken van boorden, wat losser zittende kleding e.d.

Materiaal: 100% biologische katoen/elastaan
Gewicht: 240 gr/m2
Kleur: grijsmelange