Lichtblauw overhemd van biologische katoen

Living Crafts
LC_63675
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichtblauw herenoverhemd van biologische katoen

Chique lichtblauw herenoverhemd in een moderne, licht aansluitende snit.

De fijne stof van 100% biologische katoen in een klassiek Oxford (panama-) weefsel is niet alleen uiterst comfortabel om te dragen, maar ziet er ook de hele dag geweldig uit. Het eigentijdse design met kentkraag en zonder borstzak kan op vele manieren gecombineerd worden: met een pak, met of zonder stropdas, of met een mooie jeans. Het hemd is Vegan en GOTS-gecertificeerd.

  • Geweven in klassieke binding
  • Licht aansluitend
  • Eigentijds design


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat de garens waarvan dit lichtblauwe shirt is geweven met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen zijn geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: lichtblauw
Fabrikant: Living Crafts
Gerelateerde Producten