overhemden van biologische katoen en hennep

OVERHEMDEN VOOR HEREN VAN NATUURLIJKE MATERIALEN - ADEMEND, PRETTIG OP DE HUID

Overhemden van biologische katoen, een blend van biologische katoen en hennep of van honderd procent hennep. Huidvriendelijk en gemaakt met zorg voor de natuur.


Geruit overhemd van hennep en biokatoen

Overhemd van hennep en biologische katoen

Geelgroen herenshirt van hennep en biokatoen

Shirt van hennep en biologische katoen

Shirt van hennep en biologische katoen

Navyblauw shirt van hennep en biokatoen

Blauw shirt van hennep en biologische katoen

Shirt van hennep en biologische katoen

Overhemd van honderd procent hennep

Flanel hemd van hennep en biologische katoen

Blauw overhemd van honderd procent hennep

Zandkleurig overhemd van honderd procent hennep

Antraciet overhemd van honderd procent hennep

Overhemd van hennep en biologische katoen

Shirt van hennep en biologische katoen

Outdoor shirt van hennep en biokatoen

Overhemd van biologische katoen

Overhemd van biologische katoen

Geweven overhemd met korte mouwen

Lichtblauw overhemd van biologische katoen

Overhemd van biokatoen


Heren-overhemden van hennep en biokatoen

Overhemden van hennep en biologische katoen zijn duurzame alternatieven voor traditionele overhemden die zijn gemaakt van synthetische vezels of conventionele katoen. Zowel hennep als biologische katoen worden geteeld zonder het gebruik van schadelijke chemicaliĆ«n en pesticiden, waardoor ze beter zijn voor zowel het milieu, de mensen die op de akkers werken als voor de mensen die de kleding dragen die uiteindelijk van de stoffen worden gemaakt.

Hennep

Hennep wordt al duizenden jaren verbouwd voor zijn vezels, die worden gebruikt om kleding en andere textielproducten te maken. De teelt van hennep heeft onmiskenbare ecologische voordelen. Hennep vraagt geen grote hoeveelheden water en kan gemakkelijk worden verbouwd zonder het milieu te belasten. Daarnaast is hennep ook een kampioen in CO2 opslag. Hennep is van nature sterk en duurzaam wat het tot een ideaal materiaal maakt voor overhemden en voor kleding in het algemeen. Het is een vezel met relatief geringe isolerende eigenschappen, wat het een goede keuze maakt voor zomerkleding. Daar komt hij dat het net als andere natuurlijke vezels goede 'ademende' eigenschappen heeft, het geeft vocht gemakkelijk door aan de lucht. Daarnaast heeft het goede anti-bacteriĆ«le eigenschappen, waardoor het materiaal de opbouw van geuren verhindert.
Op deze pagina vind je overhemden die zijn gemaakt van honderd procent hennep en van een blend van hennep/biologische katoen. Sommige hemden hebben een 'conventionele' revers-kraag, andere een opstaand kraagje. Alle hemden van hennep zijn Fair geproduceerd door een bedrijf dat is aangesloten bij de Fair Wear Foundation.

Biologisch katoen

Biologisch katoen wordt verbouwd zonder het gebruik van kunstmest of pesticiden. Dit maakt het niet alleen beter voor de bodem en het milieu, maar ook voor de boeren die het verbouwen. De verschillen met conventionele katoen lijken niet bijzonder groot, al zijn er bedrijven die stellen dat hun biokatoen zachter is. Belangrijker lijkt de wijze van productie, niet alleen op het veld (de katoenakkers) maar ook in de fabrieken (van het ginnen van de katoen tot het spinnen en het weven of breien en verven).
Een aantal van de biokatoenen overhemden op deze pagina heeft het GOTS-keurmerk, deze zijn gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standard. GOTS is de belangrijkste certificering voor biologisch textiel. Kijk hier voor meer over GOTS.
Overhemden van hennep en biokatoen zijn niet alleen duurzaam, maar ook stijlvol en veelzijdig. Ze kunnen worden gedragen naar het werk, bij formele gelegenheden of gewoon als casual kleding. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen. Als je op zoek bent naar een duurzaam alternatief voor traditionele overhemden, overweeg dan eens om een overhemd van hennep of biokatoen aan te schaffen. Ze zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor jouw persoonlijke stijl en comfort.