Marineblauwe legging van biologische wol en zijde

Engel
EN_701900_marine
    Levertijd:normaliter 1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Marineblauwe herenlegging van biologische wol en zijde

Donkerblauwe herenlegging van biologische wol en zijde

Aansluitende donkerblauwe lange herenlegging van biologische wol (70%) en conventionele zijde (30%), gemaakt van een fijn en elastisch ribbreisel. De gebruikte wol is fijne merinowol uit biologische veeteelt. Merinoschapen leveren de fijnste (dunste) en daarom ook zachtste wol. Algemeen wordt deze als de meest hoogwaardige beschouwd. Omdat dit artikel direct op de huid wordt gedragen, wordt de zijde vooral toegevoegd om het materiaal nog zachter te maken. De legging is GOTS-gecertificeerd.

  • Fijn ribbreisel
  • Hoogwaardige natuurlijke materialen
  • Made in Europe

Draagcomfort
Deze wol van de fijnste kwaliteit (merino) en in een menging met zijde, kan direct op de huid worden gedragen. Ondergoed van wol en zijde ondersteunt een gezond huidklimaat. Wol is de meest elastische natuurlijke vezel, heeft een groot isolerend vermogen en draagt eraan bij dat de lichaamstemperatuur op een prettig niveau blijft. Daarnaast neemt wol gemakkelijk lichaamsvocht op en geeft het dit ook weer gemakkelijk af aan de lucht.

Herkomst van het materiaal
De in dit artikel gebruikte merinowol komt uit Zuid-Amerika (Argentiniƫ) en is van biologische herkomst. In biologische veeteelt is er onder andere extra aandacht voor dierenwelzijn. Mulesing is daarbij verboden maar wordt in Zuid-Amerika sowieso niet toegepast.
De zijde is 'conventioneel'. GOTS-gecertificeerde biologische zijde is weliswaar op de markt, maar in slechts zeer geringe hoeveelheden.
Het artikel is 'Made in Europe'. Dat wil zeggen dat het in Europa is geconfectioneerd, dat de wol hier wasbaar is gemaakt, en ook dat het verven in deze marine-kleur hier plaatsvond.

GOTS-gecertificeerd
Dit artikel is door GOTS-gecertificeerd als 'Made with Organic'. Deze kwalificatie heeft te maken met de materiaalsamenstelling. Ondergoed dat voor minstens 92% wordt gemaakt van biologisch gecertificeerde materialen krijgt de kwalificatie 'Organic'. Omdat in dit artikel 30% niet gecertificeerde zijde is verwerkt, krijgt het de kwalificatie 'Made with Organic'. De overige aan een GOTS gecertificeerd artikel gestelde eisen zijn ook hier van toepassing.


WASBARE WOL

Wolvezels zijn net als mensenharen niet glad maar hebben een ruw oppervlak van microscopisch kleine schubjes. Door wol in zeepwater te wassen (een proces van beweging, schuren en wringen) gaan deze kleine schubjes als het ware in elkaar haken, met als gevolg dat het artikel kan krimpen en vervilten. Daarom kunnen de meeste artikelen van wol alleen op de hand en zeer voorzichtig worden gewassen.
Om wollen kleding toch machinewasbaar te maken, zijn er technieken ontwikkeld om de wolvezels gladder te maken zodat de vezeltjes niet in elkaar gaan haken. De meest gebruikte methode is een behandeling met chloor waarna er een coating om de vezels wordt aangebracht, feitelijk een soort plastic. Dat is niet alleen een vervuilend proces, de vraag is ook in hoeverre dan nog sprake is van een natuurproduct. In ieder geval is deze techniek is niet toegestaan voor biologisch gecertificeerde producten.
Daarvoor in de plaats zijn er nu echter ook een milieuvriendelijke methode ontwikkeld waarmee wol wasbaar kan worden gemaakt en die ook past binnen de GOTS-standaard. Deze methode ('Superwash') is op de wol in dit artikel toegepast, waardoor dit in de machine kan worden gewassen (wolwasprogramma 30 graden).


Materiaal: 70% biologische wol/30% zijde
Kleur: marine
Fabrikant: Engel Natur
Gerelateerde Producten