Navyblauw damesshirt van biologische katoen

Living Crafts
LC_63865 navy
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Navyblauw T-shirt van biologische katoen

Navyblauw dames T-shirt van biologische katoen

Het argument voor gecertificeerde biologische kleding ligt voor de hand: een duurzaam productieproces volgens de hoogste sociale en ecologische normen. Voor kleding van biologische katoen komt daar nog het argument van de huidvriendelijkheid bij. Het pure materiaal, verwerkt in een hoogwaardige single jersey (120 gr/m2) geeft een aangenaam gevoel. De licht getailleerde, vrouwelijke pasvorm geeft voldoende bewegingsvrijheid. Het boordje van de ruime hals is netjes afgewerkt met een biologisch katoenen rib in dezelfde kleur.

  • vrouwelijk
  • biologisch katoen
  • huidvriendelijk


Gemaakt van honderd procent biologische katoen. Ademend en natuurlijk.


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat dit shirt met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen in deze donkerblauwe navykleur is geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Navy
Fabrikant: Living Crafts