Top van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH181 roze
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Roze top van hennep en biologische katoen

Roze topje van hennep en biologische katoen

Gemakkelijke top, geweven van hennep (55%) en biologische katoen (45%). De halsopening is afgezet met een wit boordje, en ook aan de zijkant zijn er witte siernaden. Het gewicht van de stof is 130 gr/m2, dat is zomers en licht. Het artikel is normal fit en vegan. Bekijk hier een filmpje van dit product.

  • zomers
  • netjes afgewerkt
  • vegan


Een geweven top van hennep en biologische katoen


Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in deze roze top voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep.
Ecologie
Hennep wordt tegenwoordig beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.
Herkomst materialen
De hennep in dit shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 55% hennep/45% biologische katoen
Kleur: roze
Fabrikant: HempAge