Beige jurk van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH180 gobi
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

'Jungle dress' van hennep en biologische katoen

Jurk van hennep en biologische katoen met een print

Knielange jurk van hennep en biologische katoen met een zandkleurige print. Deze 'jungle dress' is gemaakt van een lichte jersey (200 gr/m2) van hennep (55%) en biologische katoen (45%). Het artikel heeft een sportieve look, halflange mouwen en een halsopening met sierplooitjes. De taillewijdte is met een bandje aan te passen. De pasvorm is normal fit en het artikel is vegan.

  • knielang
  • halflange mouwen
  • taillebandje


Draagcomfort

De blend van hennep en biologische katoen zoals verwerkt in deze zandkleurige jurk (kleur: Gobi) voelt zacht aan en kan direct op de huid worden gedragen. Hennep is een vezel die weinig lucht omvat en relatief geringe isolerende eigenschappen heeft. Daarom voelt hennep altijd koel aan. Katoen is zachter en elastischer dan hennep.

Ecologie

Hennep wordt beschouwd als hét materiaal bij uitstek voor duurzame kleding. De plant heeft geen natuurlijke vijanden en wordt daarom niet bespoten met insecticiden of andere gifstoffen. Biologische katoen wordt eveneens geteeld zonder gebruikmaking van pesticiden of insecticiden. Tevens is er in de biologische landbouw extra aandacht voor waterbeheer en organische bemesting.

Herkomst materialen

De hennep in dit shirt komt uit China, de biologische katoen uit India. Spinnen, weven en confectie gebeurt in China in een bedrijf dat is geassocieerd met de Fair Wear Foundation.

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: zandkleurig
Fabrikant: HempAge