Blauwe pants van biologische katoen

Living Crafts
LC_4397 blauw
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Blauwe pants van biologische katoen

Blauwe pants van biologische katoen

Een zachte single jersey van biologische katoen en een comfortabel model maken deze pants tot een populair alternatief voor slips of shorts. Deze heren-pants volgt elke beweging, is comfortabel aansluitend en tegelijkertijd elastisch. Het lage percentage elastaan (5%) komt niet in contact met je huid dankzij het gebruik van met katoen omhuld kerngaren. Huidvriendelijk, goed voor de natuur, GOTS-gecertificeerd en gemaakt in de EU.

  • comfortabel
  • huidvriendelijk
  • aansluitend
Huidvriendelijke maar elastische pants van biologische katoenDraagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt. De elastaan wordt meestal toegevoegd om een artikel wat meer body en elasticiteit te geven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Dit shirt is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen (spinnen, breien, veredeling, confectie) wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer tot de inpakafdeling. Het betekent ook dat de garens waarvan deze pants zijn gebreid met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen blauw zijn geverfd want kleurstoffen en inkten die bekend zijn als allergeen zijn niet toegestaan.
Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 95/5% biologische katoen/elastaan
Kleur: zwart
Fabrikant: Living Crafts