Lichtblauwe 1x1 rib van 100% biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS008_2 blue GOTS
Nieuw
    Levertijd:normaliter 1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichtblauwe 1x1 rib van 100% biologische katoen

1x1 rib jersey van biologische katoen voor het maken van shirts, jurken, lichtgewicht-dekens etc.

De lichtste 1x1 biokatoenen ribjersey in onze collectie heeft een gewicht van slechts 200 gr/m2. Deze lichtblauwe stof is zacht, valt soepel en kan voor meerdere doelen worden gebruikt. Dit GOTS-gecertificeerde artikel is geschikt als boordstof in lichtere kleding maar ook als basisstof voor ruimzittende overhemden, jurken of andere artikelen die wat meer gewicht mogen hebben dan een single jersey. Hij is ook toe te passen in lichtgewicht dekens en artikelen die uit twee lagen bestaan.

  • gemakkelijk te verwerken
  • zacht op de huid
  • 100% natuurlijke vezels
Let op: minimum bestelling voor al onze stoffen is 1 meter. Bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op lengte geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Vraag bij twijfel een staal aan.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS008_2 blue GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 165 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: 1x1 rib
Krimp: ca 6-7%
Gewicht: 200 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:


Rib
Ribjerseys worden gemaakt op twee naaldbedden en zijn in de breedte zeer rekbaar. Beide kanten van de stof zien er hetzelfde uit. Wij bieden 1x1 en 2x2 ribs aan. Deze vertonen beide een zeker reliƫf, maar dit is het duidelijkst in de 2x2. Ribjerseys worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondergoed en vesten maar ook voor nauwsluitende kleding en voor het maken van boorden.

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze lichtblauwe 1x1 rib, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Het aandeel elastaan mag niet hoger zijn dan 5%. Het kleuren mag enkel gebeuren met milieu- en huidvriendelijke verfstoffen. Dit alles maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze ribjersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 200 gr/m2
Kleur: lichtblauw