Popeline van tencel

Ecological Textiles
ET_PW003_haute red
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Rode popeline van tencel

Lichte popeline van tencel

Deze fijne lichtgewicht popeline is gemaakt van 100% tencel. Tencel is zeer ademend en uitermate geschikt voor zomerse jurken, overhemden maar ook voor meer formele kleding. Het materiaal voelt zacht aan en heeft een mooie glans. Een zeer stabiele en stevige stof die in Turkije wordt geproduceerd.

  • ademend
  • zacht op de huid
  • biologisch afbreekbare tencel-garens

Let op: minimale bestelling is 1 meter. Geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_PW003 haute red
Samenstelling: 100% tencel
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca 2% in breedte en ca 0,5% in lengte
Gewicht: 140 gr/m2
Wasvoorschrift:

Verdere materiaalinfo


Draagcomfort
Deze felrode tencel is zacht en glad. Daarom wordt het soms vergeleken met zijde. Het voelt prettig aan en kan direct op de huid worden gedragen.

Herkomst van de materialen
Tencel is een door mensen gemaakte vezel, feitelijk een soort viscose die is gemaakt van eucalyptushout.  Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, wordt het eucalyptushout conform FSC-normen geteeld. De stof is in Turkije gebreid en afgewerkt.

Ecologie
Het eucalyptushout waarvan tencel wordt gemaakt, wordt chemisch verpulpt, zoals dat ook gebeurt bij andere viscose. Het baanbrekende aan tencel is dat dit gebeurt in een nagenoeg gesloten systeem. Volgens Lenzing, de Oostenrijkse firma die tencel ontwikkelde, worden de gebruikte chemicaliĆ«n voor 99% hergebruikt. Tencel laat zich bijzonder gemakkelijk verven, wat verfstof en water bespaart.

Samenstelling: 100% tencel
Gewicht: 140 gr/m2
Kleur: rood