Single jersey van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS002_1 optical white GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Halfzware witte single jersey van biologische katoen

Biologisch katoenen single jersey in helderwitte kleur

Single jersey van honderd procent biologische katoen - GOTS gecertificeerd. Deze stof bevat dus geen elastaan, hij is ademend en huidvriendelijk. De helderwitte kleur is bereikt door de stof te bleken. Dit gebeurt conform de bio-certificering met milieuvriendelijke methodes. Met een gewicht van 185 gram/m2 is dit artikel perfect voor het maken van bijvoorbeeld T-shirts.

  • Halfzware kwaliteit
  • Ademend en huidvriendelijk
  • Hoge licht- en wasechtheid

Let op: minimale bestelling is 1 meter. Boven dit minimum kan de gewenste lengte in decimeters worden aangegeven. Geknipte stoffen kunnen niet worden teruggenomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS002_1 optical white GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 175 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: single jersey
Krimp: ca 5-7%
Gewicht: 185 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:


Verdere materiaalinfo

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Het bleken van deze witte single jersey is milieuvriendelijk (met zuurstof) gebeurd, conform de voorschriften van GOTS.

Herkomst van de materialen
Deze witte single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoensoort staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Het betekent ook dat deze stof met milieu- en huidvriendelijke kleurstoffen zwart is geverfd.
Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we op maat geknipte stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:

Samenstelling: 100% biologische katoen
Gewicht: 185 gr/m2
Kleur: wit