Jeansrok van hennep en biokatoen

HempAge
HA_DH185
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Blauwe jeansrok van hennep en biologische katoen

Moderne jeansrok van hennep en biokatoen in A-lijn

Denim-rok van hennep (55%) en biologische katoen (45%). De naden in contrasterende kleuren geven opvallende accenten. Het rokje heeft een A-lijn en is aan de achterkant te sluiten met een rits. Het artikel reikt tot boven de knieƫn en toont veel van je benen. Het geweven doek waarvan dit rokje is gemaakt, heeft een gewicht van 230 gr/m2.Draagcomfort
De  melange van hennep en biologische katoen voelt zacht aan. Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen.

Herkomst materialen
De hennep die is verwerkt in deze rok werd geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden zodat insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid zodat er in de teelt ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biokatoen
Kleur: Blauw
Merk: HempAge
Gerelateerde Producten