Superfijne popeline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW006_3_polkadots-blackwhite
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Superfijne popeline van biokatoen met polkadots

Fijne popeline van biologische katoen met witten polkadots

Dichtgeweven popeline van hoogwaardige Egeische katoen en met een print van grote witte 'polkadots'. Met een gewicht van 135 gr/m2 is dit artikel perfect geschikt voor het maken van blouses en jurken. De stof is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. 3%.

  • gesanforiseerd
  • 100% biologische katoen
  • milieuvriendelijk geverfd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW006_3_polkadots_blackwhite
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca 3%
Gewicht: 125 gr/m2
Wasvoorschrift:
Popelines met stippen en polkadots

Polkadots

Polkadots

Stippen

Stippen


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.
De stof is van biologische katoen en bedrukt in Nederland (digitale print, volgens de Europese REACH regels). Omdat de drukker geen GOTS-certificering heeft, kan deze stof ook niet GOTS-gecertificeerd zijn.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: zwart met witte polkadots
Gewicht: 125 gr/m2