Superfijne witte popeline van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKW006_5 optical white GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Superfijne en gemerceriseerde witte popeline van biologische katoen

Extra fijne, gemerceriseerde witte popeline van biologische katoen

Dichtgeweven witte popeline van hoogwaardige Egeische katoen. Dit is een stof die voornamelijk wordt gebruikt voor het maken van overhemden en blouses. De stof is gemerceriseerd, een soort veredeling die aan het doek een lichte glans verleent en het tevens sterker maakt. Het doek is geweven van biologische katoen en milieuvriendelijk en conform de GOTS-eisen gebleekt (met ozon).  De stof is voorgekrompen (gesanforiseerd) waardoor de krimp beperkt is tot ca. 1%.

  • gemerceriseerd en gesanforiseerd
  • 100% biologische katoen
  • milieuvriendelijk gebleekt


Let op: minimum bestelling is 1 meter. Bestellingen van minder dan 1 meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Vraag bij twijfel een staal aan.


Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKW006_5 optical white GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: popeline
Krimp: ca 1%
Gewicht: 135 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden. Deze stof is gebleekt, maar dat gebeurt met milieuvriendelijke technieken.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze popeline is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS.
Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie. Bekijk hier onze GOTS-certificering:


Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: optical white
Gewicht: 125 gr/m2