Donkerpaarse biologische wol

Ecological Textiles
ET_IW03_7019
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Geweven doek van donkerpaarse biologische wol

Donkerpaarse biologische wol voor luxueuze kleding
Geweven doek van biologische merinowol, een hoge kwaliteit die perfect geschikt is voor het maken van luxueuze heren- of dameskleding zoals broeken of kostuums. Het doek is geweven van fijne Super S 100 merinowol, wat betekent dat de gemiddelde diameter van de wolvezel 18,75 micrometer is. Dit is een zeer fijne en derhalve ook bijzonder zachte kwaliteit. Het doek is GOTS-gecertificeerd.

  • Hoge kwaliteit
  • Superfijne merinowol
  • GOTS-gecertificeerd

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_IW03_7019 GOTS
Samenstelling: 100% biologische wol
Breedte: 150 cm.
Gewicht: 170 gr/m2
Wasvoorschrift:

Draagcomfort
Wol is warm en isolerend, maar toch ademend. Daarom is het een ideaal materiaal als je verblijft in een omgeving met wisselende temperaturen. Het materiaal heeft een ongeëvenaarde natuurlijke elasticiteit, wat dit een ideale stof maakt voor bijvoorbeeld kostuums of broeken. Kleding die is gemaakt van deze biologische wol geeft elasticiteit, een superieure pasvorm en gevoel, en past zich aan de bewegingen van het lichaam aan. Wol is vuilafstotend en kreukt niet.

Herkomst van het materiaal
Deze donkerpaarse stof is geheel gemaakt van merinowol uit biologische schapenhouderij. Merinowol is bekend om zijn zachtheid en geringe vezeldiameter. Het ruwe materiaal komt uit Argentinië. De verdere productie (spinnen, weven en finish) vond plaats in Italië.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de schapenboer in Argentinië tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS. Alleen omdat Ecotex zelf een GOTS-gecertificeerd bedrijf is, kunnen we deze stof als een GOTS-gecertificeerd artikel aanbieden. Deze certificering is jouw garantie voor ecologische en sociaal verantwoorde productie.
Materiaal: 100% biologische wol
Gewicht: 170 gr/m2
Kleur: paars