Herentrui van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_3852
    Levertijd:normaliter 1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Antracietkleurige herentrui van 100% wol

Antracietkleurige herentrui van IJslandse wol 
Herentrui van honderd procent IJslandse wol, gebreid in een brede patentsteek. De trui heeft een ronde hals, raglanmouwen en voelt stevig maar toch licht aan. De antraciete kleur is een natuurkleur, de trui is niet geverfd.

Antracietkleurige herentrui van honderd procent IJslandse wol

Materiaal
De wol voor deze trui is afkomstig van het IJslandse schaap, een ras dat omstreeks 1300 op het eiland werd geïntroduceerd vanuit het Europese vasteland. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens die van deze wol worden gesponnen, worden deze twee woltypes gecombineerd. Dat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
Houd er rekening mee dat deze Europese wol minder zacht aanvoelt dan die van merinos de 'aristocratie onder de schapen', een ras dat vooral in Australi├ź wordt gehouden.

Ecologie
De schapen worden in IJsland niet intensief gehouden maar lopen praktisch vrij rond, als het ware in het wild. Voor het wassen en het ontvetten van de wol wordt warm bron- of geiserwater gebruikt. Dat is zo zacht dat er maar weinig zeep of ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden.

Maten trui IW_3852
Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Antraciet
Fabrikant: Island Wollparadis