Herenvest van IJslandse wol

Island Wollparadis
IW_5104
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Herenvest van IJslandse wol

Herenvest van IJslandse wol met een over de schouders en rug doorlopend dessin. Het artikel is gebreid van wat dikkere garens en zal je goed warm houden. De kleur is zeer donkergrijs, nagenoeg zwart. Het vest is vervaardigd binnen de EU.

  • IJslandse wol
  • Dessin
  • Made in EU

Materiaal
De wol voor dit vest is afkomstig van het IJslandse schaap, een ras dat omstreeks 1300 op het eiland werd geïntroduceerd vanuit het Europese vasteland. Het heeft een dichte en goed isolerende onderwol en een bovenvacht van lange haren die beschermen tegen regen en sneeuw. In de garens die van deze wol worden gesponnen, worden deze twee woltypes gecombineerd. Dat leidt tot een bijzondere kwaliteit: warm, licht en toch stevig.
Houd er rekening mee dat deze Europese wol wat minder zacht aanvoelt dan die van de aristocratie onder de schapen, de merinos die vooral worden gehouden in Australi├ź.

Ecologie
De schapen worden in IJsland niet intensief gehouden maar lopen een groot deel van het jaar praktisch vrij rond, als het ware in het wild. In de winter worden ze ondergebracht in schaapskooien. Voor het wassen en het ontvetten van de wol wordt warm bron- of geiserwater gebruikt. Dat is zo zacht dat er maar weinig zeep of ontvettingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. Mulesing van schapen komt in IJsland niet voor.


Materiaal: 100% scheerwol
Kleur: Zwart
Fabrikant: Island Wollparadis
Gerelateerde Producten