Sneakers van wol

Gottstein
GT48-601-101 ds beige
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving

Beige sneakers van wol

Deze 'woolwalkers' zijn trendy sneakers die er goed uitzien en daarnaast een uniek draagcomfort bieden. De bovenkant is gemaakt van pure scheerwol, de stabiele en lichte zool is van gummi. De wol reguleert de temperatuur in de schoen en transporteert vocht naar de buitenlucht zodat de voeten altijd aangenaam droog blijven. In de schoen is geen metaal verwerkt, ook niet voor de oogjes waar de veters doorheen gaan. De schoenen kunnen het hele jaar door worden gedragen en zijn zelfs machinewasbaar (wolwas).

  • Wollen bovenkant
  • Temperatuur-regulerend
  • Gemaakt in Tirol

Gemaakt van wol, met een lichte gummi zool

Voor de oogjes waar de veters doorheengaan is geen metaal gebruikt


De wol die is gebruikt voor deze sneakers wordt eerst gebreid en daarna vervilt. In het Engels wordt dan gesproken van 'boiled wool'. De in Tirol gevestigde firma Gottstein die deze schoenen maakt, is een van de weinige specialisten in het maken van deze boiled wool. Behalve doek (stof) worden er al jaren ook sloffen mee gemaakt, en nu dus ook deze sneakers.

Wol is afbreekbaar, bevat geen microplastics, is zelfreinigend, waterafstotend, elastisch en door zijn isolerende eigenschappen een ideale temperatuurregelaar.


Gerelateerde Producten