Single jersey van biokatoen in gebroken wit

Ecological Textiles
ET_TKS002_1 offwhite GOTS
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Halfzware single jersey van biologische katoen - gebroken wit

Biologisch katoenen single jersey in gebroken witte kleur

Single jersey van honderd procent biologische katoen - GOTS gecertificeerd. Deze stof bevat geen elastaan, de rek komt van de structuur. Deze single jersey is ademend en huidvriendelijk. De gebroken witte kleur is bereikt door de stof enigszins te bleken. Dit gebeurt conform de bio-certificering met milieuvriendelijke methodes. Met een gewicht van 185 gram/m2 is dit artikel perfect voor het maken van bijvoorbeeld T-shirts.

  • Halfzware kwaliteit
  • Ademend en huidvriendelijk
  • Hoge licht- en wasechtheid

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS002_1 offwhite GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 175 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: single jersey
Krimp: ca 5-7%
Gewicht: 185 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:


Verdere materiaalinfo

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze single jersey, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Het bleken van deze witte single jersey is milieuvriendelijk (met zuurstof) gebeurd, conform de voorschriften van GOTS.

Herkomst van de materialen
Deze witte single jersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoensoort staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

Ecologie
Biologische katoen wordt geteeld zonder gebruikmaking van bestrijdingsmiddelen. Extra zorg wordt besteed aan irrigatie en natuurlijke bodembemesting. Genetische manipulatie is binnen GOTS niet toegestaan, en is in Turkije sowieso verboden.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Samenstelling: 100% biologische katoen
Gewicht: 185 gr/m2
Kleur: offwhite