Naturelkleurige zware 2x2 ribstof van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS008_10 natural GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige zware 2x2 rib van biologische katoen

Zware 2x2 rib voor het maken van boorden of slimfit tops en shirts

Een zachte, zware 2x2 rib met een duidelijke ribstructuur. Dit artikel is perfect om de zomen van je kledingstuk af te werken maar ook als basismateriaal voor aansluitende shirts. Houd wel rekening met de breedte van ca. 100 cm. De elasticiteit die de structuur van de stof sowieso al met zich meebrengt, wordt verder vergroot door de vier procent elastaan die zijn toegevoegd.

Dit artikel is met een gewicht van 360 gr/m2 zwaarder dan de andere 2x2 rib in onze collectie.

Het artikel is heeft de natuurkleur en is dus niet geverfd en niet gebleekt. Geproduceerd in Turkije van biologische katoen. Het artikel past perfect bij onze ongeruwde biologisch katoenen sweat ET_TKS003_0 natural en een reeks andere stoffen in een natuurlijke kleur.

  • vormvast
  • ribbreisel met duidelijke structuur
  • met een bijpassende sweat

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_TKS008_10 natural GOTS
Samenstelling: 96/4% biologische katoen/elastaan
Breedte: 100 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: 2x2 rib
Krimp: ca 7-8%
Gewicht: 360 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

De kleuren van dit artikel

Zwart

Naturel

Navy


Rib
Ribjerseys worden gemaakt op twee naaldbedden en zijn in de breedte zeer rekbaar. Beide kanten van de stof zien er hetzelfde uit. Wij bieden 1x1 en 2x2 ribs aan. Deze vertonen beide een zeker reliƫf, maar dit is het duidelijkst in de 2x2. Ribjerseys worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen zoals ondergoed en vesten maar ook voor nauwsluitende kleding en voor het maken van boorden.

Draagcomfort
Biologische katoen zoals verwerkt in deze naturelkleurige zware 2x2 rib, is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. Katoen kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen. Het aandeel elastaan mag niet hoger zijn dan 5%. Deze stof is verder ongeverfd en ongebleekt (naturelkleurig). Dit alles maakt het materiaal bijzonder huidvriendelijk.

Herkomst van de materialen
Deze ribjersey is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 96/4% biologische katoen/elastaan
Gewicht: 360 gr/m2
Kleur: naturel