Zware witte canvas van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_C15 offwhite GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zware canvas van witte biologische katoen

Zware canvas voor interieurtoepassingen, tassen, jasjes.
Een stevige en karaktervolle canvas, geweven van dikkere garens uit honderd procent Egeische biologische katoen. De stof is geweven in een platbinding maar het uiterlijk wordt gedomineerd door de ketting, de inslag is nauwelijks zichtbaar. Het doek is op een milieuvriendelijke wijze en conform de GOTS-eisen gebleekt met zuurstof.
Ondanks zijn gewicht van 390 gram/m2 is dit nog een vrij soepele stof.

Canvas
Canvas-stoffen zijn zeer dicht geweven, waardoor het doek zwaarder en dikker is. Canvas heeft specifieke eigenschappen, zoals een hoge weerstand tegen zonlicht, sterkte (natte canvas is zelfs nog 20% sterker dan droge) en het blijft lang in vorm. Het is een veelzijdige en niet al te dure stof.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_C15 offwhite GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Stofsoort: canvas
Krimp: ca 3%
Gewicht: 390 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Kleuren van dit artikel

Offwhite

Naturel


Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid gedragen worden. kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan water opnemen zonder nat aan te voelen. In GOTS-gecertificeerde biologische katoen worden in de productie geen hulpmiddelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.

Herkomst van de materialen
Deze stof is naar onze specificaties gemaakt van Egeische biologische katoen die wordt geteeld in Turkije, in de streek nabij de Egeische Zee (regio Izmir). Deze katoen staat bekend om zijn goede vezellengte, mooie kleur, goede verwerkbaarheid, en wordt in de streek zelf gesponnen en geweven.

GOTS-gecertificeerd
GOTS staat voor Global Organic Textile Standaard en is de belangrijkste 'eco-certificering' voor textiel. Deze stof is GOTS-gecertificeerd, wat betekent dat in de volledige productieketen wordt gewerkt volgens deze hoge ecologische en sociale normen. Van de katoen verbouwende boer in Turkije tot op de kniptafel van Ecotex. Hier kan je meer lezen over GOTS en tevens onze GOTS-certificering bekijken.
Materiaal: 100% biologische katoen
Gewicht: 390 gr/m2
Kleur: wit