Naaldvilt van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_NL020
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naaldvilt van biologische katoen

Naaldvilt van biologische katoen in de natuurlijke kleur. Bij naaldvilten worden de katoenvezels eerst gekaard, waarbij de vezels zoveel mogelijk evenwijdig aan elkaar komen te liggen. Vroeger werden daarvoor sterke distels gebruikt (bepaalde soorten kaardebollen), maar tegenwoordig gebeurt dat mechanisch. Van de gekaarde katoen worden laagjes die vervolgens (eveneens mechanisch) met elkaar worden verbonden. Het resultaat is een soort matrasje dat verschillende diktes kan hebben en dat kan worden gebruikt als vulmateriaal en om te watteren. Dit naaldvilt is 2 cm dik.

Het artikel is gemaakt van biologische katoen (herkomst: Tanzania) en is in Nederland verwerkt. Dit naaldvilt is GOTS-gecertificeerd.

  • GOTS-gecertificeerd
  • Mechanisch tot een geheel gemaakt
  • Voor vullen en watteren

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen en ook voor dit product is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je dit product eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_NL020 GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Breedte: 102 cm.
Dikte: 2 cm
Gewicht: 500 gr/m2
Certificering: GOTS
Samenstelling: 100% biologische katoen
Gewicht: 500 gr/m2
Kleur: naturel