TAUKO 02

Tauko
TAUKO 02
UITVERKOCHT
    Levertijd:UITVERKOCHT
Bestel
  • Beschrijving

TAUKO magazine no 2

TAUKO is een fraai vormgegeven Engelstalig magazine. In het tweede nummer van het TAUKO magazine vindt u tien ontwerpen van internationale designers met stapsgewijze naairichtlijnen en papierpatronen op ware grootte. Door gebruik te maken van zacht linnen, gedufde bloemenpatronen, stevige twill en doorschijnende breisels leer je maxi wikkeljurken, ruime broeken en zero waste tops te maken. Alle patronen worden aangegeven in negen maten, van borstomvang 78 cm tot 146 cm.

Dit tweede nummer verkent het thema "Verwantschap" in artikelen, essays, columns, aanbevelingen en interviews die het belang van ambacht bij het creëren van gemeenschappen en nieuwe culturele tradities benadrukken.

FORMAAT

TAUKO is een verzamelobject van 128 pagina's met van 275 mm hoog x 215 mm breed. Bij het tijdschrift zijn vier gevouwen papieren patroonbladen inbegrepen. TAUKO wordt gedrukt in Estland en is gebonden met een lijm- en genaaide binding om duurzaamheid en gemakkelijk lezen te garanderen.Patronen

Van welke creaties staan de patronen in deze Tauko?

FREEDOM door Elina Vuorema

De Freedom wikkeljurk is veelzijdig en gemakkelijk. De in Helsinki wonende Elina Vuorema creëerde deze jurk als een kledingstuk dat overal gedragen kan worden. Mooi om te maken (voor beginners en gevorderden) en perfect om te dragen.


FRITHA door Fanny Lyytikainen

Een ruime maxi-broek met een geplooide band en zakken aan de zijkant.


SILENCE door Maureen Gleason

Smock, gebaseerd op zero-waste patroontechniek, ontworpen door de in Berlijn wonende textielkunstenaar Maureen Gleason.


SPARKLE door Kaisa Rissanen

Een shirt waarvan het patroon in twee verschillende mouw-variaties wordt aangegeven.


ISABELLA door Birgitta Helmersson

Een oversized jurk en een top, ontworpen door de Zweede patroonmaakster Birgitta Helmersson.


ANELMA door Fanni Lyytikainen

Een gemakkelijke en comfortabele maxi-jurk.


LIZA door Gian Padilla Suarez

Kies je voor de zomerse jurk of voor de top met bijpassende rok? Beide zijn mogelijk in dit ontwerp. Rond de heupen is het model vrij strak. Kies voor een niet te transparante stof.


CARGO door Mila Moisio

Een broek met een zak aan de zijkant en sluiting d.m.v. knopen.


SABOO door Mandi Bharij

Een top die gemakkelijk zit en is ontworpen om snel aan te schieten. Eventueel zou je kunnen kiezen voor een andere kraag of verleng je de top tot een jurk.

MAIRA door Adama Amanda Ndiaye

Een eenvoudig maar toch luxueus design van de in Parijs wonende Senegalese ontwerper Adama Amanda Ndiaye. De jurk kan in verschillende lengtes worden gemaakt.