Zwarte hennep band keperbinding 12 mm

Ecological Textiles
ET_B0005012B
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Smalle zwarte hennep band van 12 mm

Band van honderd procent hennep
Vast geweven smalle, zwarte band van ca. 12 mm. breed en ca. 2 mm dik, voor het maken van bijvoorbeeld riemen op handtassen, rugzakken of plunjezakken. De band is geweven in een stevige keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen. Door het visgraatmotief is de band toch nog zeer flexibel.
Het band is gemaakt van Europese hennep en in de EU verwerkt. Het is geverfd met reactieve verfstoffen en conform de Europese REACH regelgeving.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0005012B
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 12 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 11 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal:
De hennep is geteeld in de EU, en daar gespinnen, geweven en geverfd.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: zwart