Zwarte hennep band keperbinding 50 mm

Ecological Textiles
ET_B0005050B
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep
Vast geweven band van ca. 50 mm. breed en ca. 2 mm dik. Deze stevige band is geschikt voor hengsels en afwerking van handtassen, rugzakken, plunjezakken, maar ook om er een riem van te maken. Het artikel kan ook worden toegepast in bijvoorbeeld meubels. De band is geweven in een keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen.
Het band is gemaakt van 100 procent Europese hennep en in de EU verwerkt. Het is geverfd met reactieve verfstoffen en conform de Europese REACH regelgeving.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0005050B
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 50 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 58 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal:
De hennep is geteeld in de EU, en daar gespinnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: zwart