Naturelkleurige hennep band keperbinding 50 mm

Ecological Textiles
ET_B0005050N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep voor afwerking van kleding of accessoires
Vast geweven band van ca. 50 mm. breed en ca. 2 mm dik. Deze stevige band is geschikt voor hengsels en afwerking van handtassen, rugzakken, plunjezakken, maar ook om er bijvoorbeeld een riem van te maken. Het artikel kan ook worden toegepast in bijvoorbeeld meubels. Het band is geweven in een keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen.

Het band is ongeverfd en ongebleekt, dus in de natuurkleur. De kleur wordt dan eigenlijk bepaald door het samenspel van regen, grond en zon tijdens het rotingsproces van de hennep. Dat betekent tevens dat de verschillende producties iets afwijkende kleuren kunnen vertonen.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0005050N
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 50 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 58 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal

De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie

Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel. Omdat deze band ongeverfd is en gemaakt van een honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal, is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel