Naturelkleurige hennep band ribsbinding 12 mm

Ecological Textiles
ET_B0006512N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Smalle naturelkleurige hennep band van 12 mm

Band van honderd procent hennep
Vast geweven smalle band van ca. 12 mm. breed en ca. 2 mm dik. Vanwege zijn geringe breedte is dit artikel goed te verwerken in accessoires. Het band is geweven in een stevige ribsbinding en kan door de combinatie met de hennepvezels ook wat gewicht hebben. Tevens heeft het een hoge slijtvastheid.
Het band is gemaakt van Europese hennep en is in de EU verwerkt. Het is ongeverfd en ongeverfd (naturelkleurig). Dit betekent dat de kleur tijdens het roten van de hennep is gevormd door het samenspel van zon, regen en grond. Het betekent ook dat de kleur tussen verschillende partijen iets kan afwijken.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0006512N
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 12 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 15 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal

De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie

Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel. Omdat deze band ongeverfd is en gemaakt van een honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal, is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel