Naturelkleurige hennep band ribsbinding 25 mm

Ecological Textiles
ET_B0006525N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige hennep band van 25 mm breed

Band van honderd procent hennep en met een breedte van 25 mm
Vast geweven smalle band van ca. 25 mm breed en ca. 2 mm dik. Een stevig en sterk materiaal, dat wat gewicht kan hebben en een hoge slijtweerstand heeft. Met een standaardbreedte van 25 mm is het geschikt voor een meerdere toepassingen, bijv. hengsels en afwerkingen aan tassen, rugzakken of plunjezakken. Het kan ook worden gebruikt om riemen van te maken. De band is geweven in een stevige ribsbinding, geproduceerd in de EU van Europese hennep.

De hennep is ongeverfd en ongebleekt, wat betekent dat de natuurlijke kleur wordt bepaald door het samenspel van zonlicht, regen en aarde tijdens het roten van de hennep.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0006525N
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 25 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 15 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal

De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie

Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel. Omdat deze band ongeverfd is en gemaakt van een honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal, is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel