Naturelkleurige hennep band ribsbinding 50 mm

Ecological Textiles
ET_B0006550N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige hennep band van 50 mm breed

Band van honderd procent Europese hennep en ca. 50 mm breed
Vast geweven band van ca. 50 mm breed en ca. 2 mm dik. Een stevig en sterk materiaal, dat wat gewicht kan hebben en een hoge slijtweerstand heeft. Met een standaardbreedte van 50 mm kan het worden gebruikt voor meerdere zaken, bijv. hengsels en afwerkingen aan tassen, rugzakken of plunjezakken, riemen en interieurtoepassingen.

De hennep is ongeverfd en ongebleekt, wat betekent dat de natuurlijke kleur uitsluitend wordt verkregen door het samenspel van zonlicht, regen en aarde tijdens het roten van de hennep.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0006550N
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 50 mm.
DIKTE: ca. 2 mm
GEWICHT: 64 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal

De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie

Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel. Omdat deze band ongeverfd is en gemaakt van een honderd procent biologisch afbreekbaar materiaal, is hij ook geschikt voor natuurbegraven en het maken van lijkwades.
Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel