Naturelkleurige hennep band keperbinding 30 mm

Ecological Textiles
ET_B0006030N
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Smalle en dunne naturelkleurige hennep band van 30 mm

Band van honderd procent hennep voor afwerking van kleding of accessoires
Vast geweven smalle band van ca. 30 mm. breed en ca. 1 mm dik. De geringe dikte maakt hem gemakkelijk plooibaar en geschikt voor de afwerking van naden. De band is geweven in een keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen en die ook voor flexibiliteit zorgt.
Het band is gemaakt van 100% Europese hennep en tevens in de EU verwerkt. Omdat het artikel in de naturelkleur is gelaten, kunnen er kleine kleurverschillen zijn tussen verschillende producties.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0006030N
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 30 mm.
DIKTE: ca. 1 mm
GEWICHT: 20 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal:
De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: naturel