Zwarte hennep band keperbinding 25 mm

Ecological Textiles
ET_B0006025B
Uitverkocht
    Levertijd:Uitverkocht
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Zwarte band van honderd procent hennep

Band van honderd procent hennep voor afwerking van kleding of accessoires
Vast geweven smalle band van ca. 25 mm. breed en slechts 1 mm dik. De geringe dikte maakt deze band geschikt voor de afwerking van naden in kleding of accessoires. Het band is geweven in een keperbinding, waarvan de kenmerkende diagonale lijnen een visgraatmotief vertonen. Door het visgraatmotief is de band toch nog zeer flexibel.
Het band is geverfd gemaakt van in Europa geteelde hennep en is ook in de EU verwerkt met als minimale eisen de Europese REACH regelgeving. Het is geverfd met reactieve verfstoffen.

Minimumbestelling is 1 meter. Geknipte artikelen kunnen niet worden geretourneerd.


Productspecificaties

ARTIKELNUMMER: ET_B0006025B
SAMENSTELLING: 100% hennep
BREEDTE: ca. 25 mm.
DIKTE: ca. 1 mm
GEWICHT: 13 gr/m
WASVOORSCHRIFT:


Herkomst van het materiaal:
De hennep is geteeld in de EU, en daar gesponnen en geweven.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die nauwelijks natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom bijna overal geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden. Het ras dat doorgaans in Europa wordt geteeld kan binnen 130-150 dagen 2,5-4,5 meter hoog worden, hoger dan andere henneprassen. Door de snelle groei maakt onkruid weinig kans, wat ook het gebruik van onkruidverdelgers onnodig maakt. Een ander kenmerk van deze hennepvariĆ«teit is de hoge kwaliteit van de vezel.

Materiaal: 100% hennep
Kleur: zwart