Canvas van Europese hennep

Ecological Textiles
ET_H020_na
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Naturelkleurige canvas van Europese hennep

Zware canvas van 600 gr/m2, die met dit gewicht geschikt is voor de bekleding van meubels maar ook voor het maken van kussens of tassen. Omdat deze canvas iets minder dicht geweven is heeft hij een levendige structuur en is hij ook wat gemakkelijker te verwerken. De natuurlijke kleur wordt bepaald tijdens het roten van de planten, direct na het maaien. Het garen vertoont een lichte onregelmatigheid.

  • 100% Europese hennep
  • Sterk en stevig
  • Geen gladde structuur

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Artikelspecificaties

Artikelnummer: ET_H020 na
Samenstelling: 100% hennep
Breedte: 145 cm.
Gebruikte techniek: geweven
Gewicht: 600 gr/m2
Wasvoorschrift:
Kleuren van deze stof

Naturel
Zwart


Herkomst en toepassingen

In Europa wordt steeds meer hennep geteeld, maar vooral om er olie en andere CBD (Cannabidiol) producten van te maken. Ondanks dat er meerdere projecten zijn waarbij hennep voor textiel wordt geteeld, staat dit nog in de kinderschoenen. De kennis over de teelt, de verschillende henneprassen, het moment en de wijze van oogsten, het roten enz. is nog vrij gering.

De hennep voor onze Europese stoffen wordt in meerdere landen geteeld. Met name voor de naturelkleuren worden vaak partijen van verschillende herkomst, en soms ook verschillende oogstjaren gemengd om kleuren zoveel mogelijk op elkaar te laten lijken. De naturelkleur van hennep wordt immers bepaald door natuurlijke omstandigheden als de hennep na het maaien op het land blijft liggen om daar te 'roten' (hoeveelheid zon, regen, grondsoort), terwijl de industrie en consumenten wel vragen om reproduceerbaarheid.

Deze stof wordt toegepast voor meubelbekleding, het maken van tassen en jassen maar ook voor het maken van bijvoorbeeld lijkwades.

Materiaal: 100% hennep
Gewicht: 600 gr/m2
Kleur: Naturel