Brede roodbruine rib van biologische katoen

Ecological Textiles
ET_TKS008_12 Umber GOTS
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Brede en elastische roodbruine 4x4 rib van biologische katoen

Een zachte en rekbare 4x4 rib in de roodbruine kleur 'Umber'. Het doek is gemaakt van 95% biologische katoen en 5% elastaan. Deze samenstelling en de gebruikte breitechniek geeft het doek een aanzienlijke stretch. Stevigheid en zachtheid gaan hier samen en met een gewicht van 610 gr/m2 is deze stof perfect geschikt voor het maken van shirts, tops en natuurlijk ook voor de boorden.

Het artikel wordt geproduceerd in een tubevorm met een breedte van 35 cm. De effectieve breedte is daardoor 70 cm. Het artikel is GOTS-gecertificeerd.


Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Artikelnummer: ET_TKS008_12 Umber
Samenstelling: 95/5% biologische katoen/elastaan
Breedte: 35/70 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: 4x4 rib
Krimp: ca 3%
Gewicht: 610 gr/m2
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:

Alle kleuren van dit artikel

Golden Rot

Excalibur

Umber

Maroon

Almond


Zacht en elastisch

Deze roodbruine 4x4 rib heeft brede en geprononceerde ribbels, die veel prominenter aanwezig zijn dan in de fijnere 1x1 en 2x2 ribstoffen. Door de toevoeging van de 5% elastaan is dit ook een vrij zware stof, die ook goed in model blijft. Als je echter naar de foto's kijkt, kan je je voorstellen dat de rek en de elasticiteit van dit breisel vooral voortkomt uit de gebruikte techniek.

De stof wordt geleverd in een tube-vorm en is in deze vorm 35 cm breed. Bestel je een meter, dan ontvang je dus een meter in deze tubevorm die desgewenst opengeknipt kan worden.

Net als de andere stoffen van Ecotex is ook deze 4x4 rib gemaakt van Turkse biologische katoen die werd geteeld in de Egeische streek en daarom ook Egeische katoen wordt genoemd. De katoen is in dezelfde streek gesponnen, gebreid en geverfd. Het artikel is GOTS-gecertificeerd, je beste garantie dat niet alleen de teelt biologisch was maar dat in het hele productieproces is gewerkt volgens de hoogste sociale en ecologische standaard.

Samenstelling: 95% biologisch katoen/5% elastaan
Gewicht: 610 gr/m2
Kleur: Roodbruin
Gerelateerde Producten