Dikke katoenen herensokken in naturelkleur

Grödo
GD_52062 naturel hr
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Dikke herensokken van honderd procent biologische katoen

Wat dikkere herensokken van honderd procent biologische katoen, zonder elastaan en in een naturelkleur. Deze bijzonder zacht aanvoelende sokken zijn als het ware opgebouwd uit twee breisels. Een dikker ribbreisel op de wreef en rond het been geeft daar een flinke rek. Daarentegen zijn zool en hak gemaakt van een fijner breisel. Supercomfortabel, mede door de handmatig gekettelde uiteinden (aan de tenen) een techniek die zorgt voor extra platte naden.

  • Geen elastaan
  • Platte handgekettelde naden
  • GOTS-gecertificeerd

Productspecificaties

Samenstelling: 100% biologische katoen
Kleur: naturel
Model: korte sokken
Fabrikant: Grodo
Certificering: GOTS
Wasvoorschrift:
Verdere materiaalinfo

Materiaal
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, zeer comfortabel en kan direct op de huid worden gedragen. Het kan tot 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. De katoen die is gebruikt voor deze sokken komt uit biologische landbouw, wat betekent dat bij de teelt geen chemische onkruid- of insectenbestrijding wordt toegepast. In de biologische landbouw wordt ook organische bemesting en goed waterbeheer toegepast.

Ecologie
De sokken zijn GOTS-gecertificeerd. Dat betekent dat in het gehele productieproces (van het spinnen tot en met de verpakking) wordt gewerkt volgens de hoogste ecologische en sociale normen. Het betekent ook dat de sokken zijn geverfd met huid- en milieuvriendelijke kleurstoffen. Kleurstoffen die bekend zijn als allergeen, zijn in de GOTS-standaard niet toegestaan. Hier kan je meer lezen over GOTS.

Materiaal: 100% biologische katoen
Kleur: Naturel
Fabrikant: Grodo