Lichte loden - kleur rode fuchsia

Ecological Textiles
ET_GW030_6895 fuchsia
    Levertijd:5-8 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Lichte fuchsia-rode loden van 100 procent wol

Lichte loden voor het maken van bijvoorbeeld jasjes of interieurproducten
Rood-paarse lichte loden van honderd procent wol. De stof voelt zacht aan en is gemakkelijk te verwerken. Het artikel is geweven in een eenvoudige platbinding en vervolgend gevold, wat de stof niet alleen compacter maakt maar ook de natuurlijke vuil- en waterafstotende eigenschappen van wol vergroot. Door de techniek waarmee ze zijn gemaakt (met name het vollen) zijn loden stoffen altijd wat zwaarder, maar deze kan met zijn gewicht van 220 gr/m2 worden gerekend tot de lichtere binnen het soort. Deze luxueuze stof van pure wol is perfect voor lichte jasjes, jurken, accessoires en interieurproducten.

De herkomst van de ruwe wol is Zuid-Amerika (Argentiniƫ of Uruguay). De wol is in Europa gesponnen, geweven en gefnisht.

  • 100% wol
  • veel toepassingen
  • licht tot medium gewicht

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_GW030_6895 fuchsia
Samenstelling: 100% wol
Breedte: 150 cm.
Gebruikte techniek: geweven en gevold
Stofsoort: loden
Krimp: ca 1% in beide richtingen
Gewicht: 220 gr/m2
Wasvoorschrift:




Kleuren van dit artikel

Lichte loden - gebroken wit

Wit

Lichte loden - beige

Beige

Lichte loden - caramel

Caramel

Lichte loden - bruin

Bruin

Lichte loden - rode fuchsia

Fuchsia

Lichte loden - olijfgroen

Olijfgroen

Lichte loden - limoengroen

Limoengroen

Lichte loden - lichtblauw

Lichtblauw

Lichte loden - blauw

Blauw

Lichte loden - navy

Navy

Lichte loden - donkerblauw

Donkerblauw

Lichte loden - zwart

Zwart


Wat is Loden?

'Loden' is tegenwoordig een verzamelnaam voor dichtegeweven en wat zwaardere wollen stoffen die vaak (maar niet altijd) worden aangeboden in melange-kleuren. Daarbij wordt de ruwe wol in verschillende kleurtonen geverfd wat dan uiteindelijk in het voltooide weefsel voor een melange-effect zorgt. Deze lichte, fuchsia-rode loden heeft echter een zogenaamde stukverving ondergaan en is pas na het weven geverfd.

Loden stoffen worden altijd gemaakt van gekaarde garens, die wat volumineuzer en luchtiger zijn dan kamgarens. Een ander kenmerk is dat loden stoffen altijd gevold zijn. Verder worden ze van elkaar onderscheiden door de verschillende toegepaste weeftechnieken (bindingen) en de intensiteit waarmee ze zijn gevold. Het vollen maakt het doek sterker, warmer en vergroot de natuurlijke water- en vuilafstotende eigenschappen van wol. Tevens maakt het de stoffen meer 'windproof'.

Wol zorgt voor een goede balans tussen lichaams- en omgevingstemperatuur. Bovendien is wol een ademend materiaal. Het neemt vocht en transpiratievocht goed op en geeft het af aan de omgeving.

Deze lodens zijn geschikt voor het maken van lichte jasjes, jurken, accessoires en interieurproducten. Ze worden ook vaak gebruikt voor het maken van historische kleding voor reenactment of voor de filmindustrie.

Samenstelling: 100% biologische wol
Gewicht: 220 gr/m2
Kleur: Rood