Sweat van biologische katoen en hennep

Ecological Textiles
ET_H182 offwhite
    Levertijd:1-2 werkdagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Witte sweat van biologische katoen en hennep

Ongeruwde sweat van biologische katoen en hennep
Deze mooie ongeruwde sweat is gemaakt van 70% biologische katoen en 30% (in Europa geteelde) hennep, een hoogwaardige stof die zowel zacht als luxueus is.
In vergelijking met een sweat van honderd procent katoen, is deze iets evendiger doordat de garens wat onregelmatiger zijn. Het is hier de hennep die het verschil maakt en die ook zorgt voor een iets andere greep.
Met zijn gewicht van 360 gr/m2 is deze stof zowel een veelzijdig als duurzaam. Het lusjesbreisel dat de sweat kenmerkt geeft een groot vochtopnemend vermogen, alsmede zachtheid en comfort. Dat maakt deze stof ideaal voor onder andere loungewear.

  • groot vochtopnemend vermogen
  • voor sportieve kleding of loungewear
  • 100% natuurlijke vezels

Vraag een staal aan

De minimum bestelling van al onze stoffen is 1 meter. Het is mogelijk om bijvoorbeeld 1,3 meter te bestellen, maar bestellingen van minder dan een meter kunnen niet in behandeling worden genomen. Op maat geknipte stoffen kunnen niet worden geretourneerd. Wil je de stof eerst beoordelen, vraag dan een (gratis) staal aan. Deze stalen zijn 10x15 cm. Vergeet niet om uw adres te vermelden.

Productspecificaties

Artikelnummer: ET_H182 offwhite
Samenstelling: 70/30% biologische katoen/hennep
Breedte: 160 cm.
Gebruikte techniek: gebreid
Stofsoort: sweat
Krimp: ca 5%
Gewicht: 360 gr/m2
Wasvoorschrift:

Wasvoorschriften

Draagcomfort
Biologische katoen is zacht, redelijk elastisch, heeft een goed vochtopnemend vermogen en voelt bijzonder prettig aan. In biologische katoen worden geen middelen gebruikt die bekend staan als allergeen, wat het materiaal bijzonder huidvriendelijk maakt.
Hennep is een van de sterkste vezels die er zijn. De vezel voelt prettig aan en kan direct op de huid gedragen worden. Hennep heeft goede anti-bacteriƫle en UV-werende eigenschappen en is volledig biologisch afbreekbaar. Omdat de hennepvezel relatief weinig lucht bevat heeft hij relatief geringe isolerende eigenschappen. Bijgevolg voelt hennep altijd koel aan. Het vochtopnemende vermogen van hennep is goed, en het staat vocht ook gemakkelijk weer af aan de buitenlucht.

Oorsprong van het materiaal
De hennep in deze stof werd geteeld in West-Europa, de biologische katoen is uit Turkije. Het doek is geproduceerd in Turkije.

Ecologie
Hennep is een relatief gemakkelijk te telen plant, die eigenlijk geen natuurlijke vijanden heeft en niet veel water nodig heeft. De plant wordt daarom over het algemeen geteeld zonder gebruikmaking van gewasbeschermers of insecticiden.
Biologische katoen wordt geteelt zonder gebruikmaking van schadelijke insecticiden of onkruidverdelgers. Genetische manipulatie is verboden.

Materiaal: 70/30% biologische katoen/hennep
Gewicht: 360 gr/m2
Kleur: offwhite