Antracietkleurige sjaal van merinowol

Aran Woollen Mills
AW_B526_572 antraciet
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Specificaties

Wollen Aran sjaal met levensboom-motief

In Ierland gemaakte sjaal van zachte merinowol, met kenmerkend Aran-design, in dit geval een levensboommotief. De breedte is ca. 29 cm en de lengte 150 cm.

Aran Woollen Mills

De naam van de Ierse breierij Aran Woollen Mills waar deze antracietkleurige sjaal is gemaakt, verwijst naar de Aran Islands, een eilandengroep voor de Ierse westkust. Daar werd in de negentiende eeuw begonnen met het breien van visserstruien, typische kabeltruien of truien met ingebreide Keltische motieven. Het kenmerkende kabelmotief is ook in deze sjaal verwerkt. De huidige breierij is niet langer gevestigd op de eilanden maar probeert de oude traditie verder te laten leven.

Ecologie

De wol van het merinoschaap staat bekend als de fijnste en zachtste wolsoort. Wol is een natuurlijke vezel en volledig biologisch afbreekbaar. Wol hoeft door zijn zelfreinigende vermogen niet vaak te worden gewassen, doorgaans is luchten voldoende en wollen producten gaan over het algemeen bijzonder lang mee.
Wol heeft een groot isolerend vermogen, kan veel vocht opnemen zonder klam aan te voelen, is vuilafstotend en bijzonder elastisch.

Materiaal: 100% merinowol
Kleur: Antraciet
Fabrikant: Aran Woollen Mills
Reinigen: handwas