Flanel hemd van hennep en biologische katoen

HempAge
HA_DH029 ochre
    Levertijd:1-2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
  • Specificaties

Geruit overhemd van hennep en biokatoen in okerkleur

Geruit overhemd van hennep en biologische katoen in okerkleur

Geweven overhemd in een geruit houthakkersmotief en in een okerkleur. Het hemd is gemaakt van hennep (55%) en biologische katoen (45%) en is vegan. Het artikel heeft lange mouwen, knoopjes van kokoshout, en een opgezet borstzakje. De manchetten zijn verstelbaar en hebben (net als de kraag) een contrasterende binnenzijde (jeanskleur). De stof is een flanel, dus iets opgeruwd. De onderkant is afgerond. 

Het model van het hemd is 'normal fit' en het doek waarvan het is gemaakt heeft een gewicht van 180 gr/m2.

  • houthakkersmotief
  • geweven
  • borstzakje

Okerkleurig overhemd van flanel uit hennep en biologische katoen

Draagcomfort
Dit okerkleurige hemd voelt zacht aan. Zowel hennep als biologische katoen zijn natuurlijke materialen die de huid niet afsluiten, prettig aanvoelen en direct op de huid gedragen kunnen worden. Hennep is een vezel die altijd wat koeler aanvoelt en ook stugger is dan de katoen. Het hemd is normal fit, dus niet strak.

Herkomst materialen
De hennep is geteeld en in China en is daar ook verder verwerkt. De biologische katoen komt uit India. Zowel de productie van het doek als confectie gebeurt in China.

Ecologie
Hennep is een gemakkelijke plant, die overal ter wereld wordt geteeld op quasi biologische wijze. De plant heeft weinig natuurlijke vijanden zodat insecticiden niet nodig zijn. Doordat hij zo snel groeit, is er ook weinig ruimte voor onkruid zodat er in de teelt ook geen onkruidbestrijdingsmiddelen worden gebruikt.
In biologische katoen worden evenmin chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Daarnaast is er in de biologische landbouw extra aandacht voor watermanagement, organische bemesting en zorg voor de grond (bijvoorbeeld door wisselteelt).

Materiaal: 55/45% hennep/biologische katoen
Kleur: Geel
Fabrikant: HempAge